14/2/13

2ος Αγώνας δρόμου ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ (Προκήρυξη)

Αγώνας δρόμου ενταγμένου στις τριήμερες ποντιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της σφαγής των 353.000 Ποντίων που διοργανώνονται από τους Ακρίτες Επταλόφου Κιλκίς κάθε χρόνο. Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί την μοναδική ανοιχτή πληγή μας και ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται τόσο από της Παγκόσμιες και Πανευρωπαϊκές Ενώσεις Ποντίων όσο και από τις Οργανωμένες Λέσχες κάθε κράτους όλης της Υφηλίου, τους συλλόγους της Ελλάδας και κάθε Πόντιο ξεχωριστά.

Προκήρυξη Αγώνα 16.500μ 


Κυριακή 12 Μαϊού 2013


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς (100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΙΛΚΙΣ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης της σφαγής των Ποντίων (19 Μαΐου κάθε έτους) διοργανώνει και προκηρύσσει τον 2ο Λαϊκό αγώνα δρόμου Επταλόφου Κιλκίς με την επωνυμία «Απάν Σο Ρακανόπον» (16.500μ) που σημαίνει επάνω στο λόφο, αποτελεί δε, τον μοναδικό λαϊκό αγώνα δρόμου που έχει όνομα ποντιακό. Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακριτών Επταλόφου καλεί τους πάντες ενεργούς δρομείς μεσαίων, μικρών και μεγάλων αποστάσεων ενταγμένους σε συλλόγους και όχι, φίλους του αθλητισμού, να έρθουν και να ζήσουν τη διαδρομή τιμώντας παράλληλα τους σκοπούς για τους οποίους γίνεται ο αγώνας!

Η διαδρομή είναι πανέμορφη και περνά από 4 από τα 7 γκρεμισμένα χωριά που κατά την ερήμωση τους δημιούργησαν το νέο χωριό που ονομάστηκε Επτάλοφος. Η διαδρομή περνά και από το εξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής και έχει θέα τα πανέμορφα Όρη Κρούσσια.

Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία του χωριού. Πρόκειται για μια διαδρομή σε χώμα κυρίως με συνεχόμενες υψομετρικές διαφορές και μια παρατεταμένη δύσκολη ανηφόρα. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.30 και όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μια ώρα πριν, στη κεντρική πλατεία και αφού ενισχύσουν τη διοργάνωση με το ποσό των 5 ευρώ θα παραλάβουν τους αριθμούς τους. Η διαδρομή σε όλο το μήκος της θα επιτηρείται από εθελοντές του συλλόγου..


Σε όλους τους τερματίζοντες αθλητές θα δοθούν μετάλλια πρωτότυπα και ξεχωριστά που θα θυμίζουν το πέρασμα σας από το όμορφο χωριό μας. Θα δοθούν επίσης πρωτότυπα διπλώματα και ξεχωριστά αναμνηστικά.




Θα βραβεύουν οι τρεις πρώτοι και πρώτες της γενικής κατάταξης.

Μετά τον αγώνα θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με ζωντανή ποντιακή μουσική και πλούσιος ποντιακός μπουφές, θα υπάρχουν δε, ευχάριστες εκπλήξεις για όποιον συμμετέχει.

Τα αποτελέσματα θα εκδοθούν από το σύλλογο.

Γιατρός θα παρέχει την υγειονομική κάλυψη του αγώνα. 


Τιμές ξενοδοχείων για τον «2ο Αγώνα δρόμου ΑΠΑΝ ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ»

Δηλώσεις συμμετοχής

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2012. Παρακαλούμε για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας.

Για να έρθετε στην Επτάλοφο η οποία απέχει 15 Χλμ από τη πόλη ακολουθείτε την εξής πορεία. Περνάτε μέσα (21ης Ιουνίου) από τη πόλη με κατεύθυνση προς Ευκαρπία, με το που θα βγείτε από το Κιλκίς στο τελευταίο κόμβο αμέσως δεξιά , συνεχίζετε ευθεία πορεία για περίπου 8 χλμ όπου και θα δείτε πινακίδα για Επτάλοφο, στρίβετε δεξιά και στα 7 χλμ φτάνετε στο χωριό.



Για δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: akriteseptalofou@yahoo.gr

Πληροφορίες για τον αγώνα δίνονται από το κ. Νίκο Αμοιρίδη 6970336218

Θυμηθείτε τι έγινε στον πρώτο Λαϊκό αγώνα δρόμου «Απάν Σο Ρακανόπον» το 2012. 


Υποσχόμαστε έναν αγώνα διαφορετικό απ’ όλους της Ελλάδας, με πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και στο τέλος.


 


Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΚΙ’ ΑΝ ΕΠΕΡΑΣΕΝ ΑΝΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΚΙ’ ΑΛΛΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: